Op 21 oktober zullen Jan Huizinga en Rozé Nabbe samen deelnemen aan de Rotary Challenge.

Service Only steunt hen en heeft ze voorzien van onderdelen voor een Gambia klare auto.
Lees hieronder een persoonlijk stukje over de Rotary Challenge, geschreven door Rozé Nabbe.
'Zoals je misschien al weet ga ik dit jaar samen met mijn teamgenoot Jan deelnemen aan de Rotary Challenge.
Velen van jullie hebben mij in de voorbereiding wel op een of andere manier geholpen, ondersteund of gesponsord.

Op 21 oktober is het na al die voorbereiding en dankzij jullie support dan eindelijk zo ver!
Samen met 11 andere teams gaan we als team Powergirls deze humanitaire Challenge van ruim 7000 km naar Gambia rijden.

We doen dat in een goede tweedehands auto die in Gambia bij opbod wordt verkocht. In onze auto nemen we zoveel mogelijk hulpgoederen, zoals kleding, schoolspullen en medische materialen mee. Met de opbrengst van de verkoop van onze auto ondersteunen we Stichting Scholenplan Gambia en Stichting Go For Africa.
Scholenplan Gambia biedt talentvolle studentes een kans om bijvoorbeeld een vervolgstudie aan de universiteit te doen. Het gaat hier om meisjes die de capaciteiten hebben om door te leren, maar waarvan de familie dit niet kan betalen. Go for Africa organiseert avontuurlijke werkstages voor Nederlandse MBO studenten in diverse West-Afrikaanse landen. Zo wordt er een koppeling gemaakt tussen Nederlands en Afrikaans onderwijs.

Ons derde doel is meer persoonlijk. Tijdens een vorige reis naar Gambia (LOC@ actie oktober 2013) heb ik Mariama ontmoet. Toen verkeerde zij in een uitzichtloze positie.
Geen inkomen, geen goede beheersing van de voertaal (Engels) en geen uitzicht op enige verbetering van haar levensomstandigheden. Ik heb in de afgelopen jaren contact met haar gehouden en gezocht naar manieren om haar te versterken in haar eigen kracht.
Inmiddels spreekt Mariama veel beter Engels en heeft ze haar vakopleiding afgerond. Daarom wil mijn team haar via een micro krediet ondersteunen in het opzetten van haar eigen naaiatelier 'Made by Mariama'.

Hierbij wil ik nogmaals benadrukken dat alle donaties ten goede komen aan de bovengenoemde doelen en niet worden gebruikt voor onze persoonlijke reiskosten.

Op 23 november hoop ik weer heelhuids en voldaan van het avontuur terug te zijn. Groetjes, Rozé

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 45 euro korting op groot onderhoud