Katalysator kapot? Zo kan je hem laten repareren

Wij van ServiceOnly zijn een keten van garagebedrijven in de regio Papendrecht, die zich focussen op onderhoud en reparatie voor alle automerken. Werkend vanuit zeven vestigingen leveren wij de beste service tegen een scherpe prijs. Het begon allemaal in de jaren negentig. Veel autobezitters gingen na een paar jaar van dealeronderhoud op zoek naar een voordeliger alternatief. Onze eerste (van de zeven) vestiging(en) in Papendrecht wist precies dat te bieden: het zijn van een goede buurtgarage, die de kwaliteit van een merkdealer levert. Dat is het begin geweest van een succesformule, die nu de basis vormt van ServiceOnly. In dit artikel vertellen wij je graag meer over onze manier van werken en belichten wij een van de werkzaamheden die wij voor je uit kunnen voeren: de reparatie van een kapotte katalysator.

Onze ServiceOnly werkwijze

Kenmerkend voor onze ServiceOnly werkwijze is dat wij graag acties in samenwerking met bijvoorbeeld lokale winkelbedrijven, supermarkten of tankstations organiseren. Je kunt hierbij denken aan een spaaractie voor een gratis APK, 30% korting op pechhulp of een winterbanden wissel, waarbij je zomerbanden bij een ServiceOnly autogarage in opslag liggen en ze dus niet in de tussentijd slijten. Eveneens bestaat er een zogenaamde vriendenactie: door hier als klant aan mee te doen, kun je je vrienden of bekenden korting geven. Ons sterkste punt is dat wij meedenken in het belang van onze klanten. Zo zouden wij in het geval van een kapotte katalysator eerst kijken naar de reparatie in plaats van het vervangen van de katalysator. Er wordt kosteloos een onderhoudsplan voor jou op maat gemaakt om zo de kosten van deze reparatie inzichtelijk te maken. Wij bieden ook 1 jaar garantie op arbeid en onderdelen.

Is de katalysator van je auto defect?

Een katalysator is een onderdeel dat tussen het uitlaatsysteem is gemonteerd. Het ziet er uit als een van de dempers van de uitlaat. Een katalysator heeft als functie om giftige stoffen afkomstig uit de motor – en van boven de 300 graden – om te zetten in minder schadelijke stoffen. Wanneer je te maken hebt met bijvoorbeeld een stotterende motor, een rammelend geluid of een auto die stinkt naar rotte eieren, is de kans aanzienlijk dat de katalysator kapot is en mogelijk gerepareerd of vervangen dient te worden. Per automerk zal dit wel wat verschil maken, maar het principe is hetzelfde. Bij het ene automerk kan het zo zijn dat er eerst een gedeelte van de uitlaat gedemonteerd moet worden. Bij het andere automerk kan de katalysator weer prima in de rubbers blijven hangen. Bij ons ben je er zeker van dat er door professionele en goed opgeleide monteurs aan je auto wordt gewerkt, terwijl de specificaties van de fabrikant in acht worden genomen.

Kapotte katalysator laten repareren? Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen over het repareren van een kapotte katalysator of ben je benieuwd naar wat wij voor jouw auto kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag op weg!

Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging bij jouw in de buurt of vul het contactformulier in.

U kunt ook eenvoudig online een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde vestiging.

 

Werkplaatsafspraak maken

Vestigingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 60 euro korting op groot onderhoud